Jeugdleiders

(Bijbel)verhalen vertellen

Een (Bijbel)verhaal vertellen is niet hetzelfde als een verhaal voorlezen. Het vertellen van een verhaal vraagt daarom een ander soort voorbereiding. Waar moet je op letten als je een (Bijbel)verhaal voorbereidt? Hoe begin je en waar moet je op letten tijdens de uitvoering? Wat zijn aandachtspunten rondom de vertelling? Dit alles leer je tijdens deze toerusting.

 

Meervoudige intelligentie

Naar aanleiding van positieve ervaringen met effectief leren in het basisonderwijs, heb ik me hier verder in verdiept tijdens mijn afstuderen. Met effectief leren bedoel ik dat ieder betrokken is bij het onderwerp en de leerstof tot zich kan nemen. Door deze cursus krijgt u inzicht in hoe u elke tiener (kind en oudere jongere) kunt bereiken door de inzet van meervoudige intelligentie.  Tijdens de cursus leert u wat meervoudige intelligentie inhoudt, doen we ontdekkingen vanuit de Bijbel en leren we het principe in te zetten in de praktijk.

‘Het is heel leerzaam om verschillende leer types te kunnen onderscheiden en dit in de catechese toe te kunnen passen, het maakt de catecheseles uitdagender voor iedereen.’  Ria van Barneveld

Kerk meervoudige intelligentie